پاسارگاد

شاعر برزیلی مانوئل بندیرا شعر Vou-me embora pra Pasargada (من به پاسارگاد می روم) را منتشر کرد که در آن توصیف مردی است که از زندگی خود راضی نیست ، در مورد فرار به این شهر آرمان شهر صحبت می کند. در مکانی دورافتاده در فاصله 50 کیلومتری شیراز ، شاید در حال حاضر به نظر نمی رسد مدینه فاضله ای باشد که در دوران اوج خود بوده است ، اما پاسارگاد اولین پایتخت امپراتوری هخامنشی در قرن 6 قبل از میلاد بود که توسط کوروش بزرگ تأسیس شد. در سال 2004 به یونسکو اضافه شد ، همچنین به عنوان اولین امپراطوری چند فرهنگی شناخته می شود که به تنوع فرهنگی احترام می گذاشت. ویرانه های کاخ و ارگ باقی مانده است ، اما ویژگی اصلی آن مقبره کوروش بزرگ است که گفته می شود پس از تخریب تخت جمشید توسط خود اسکندر بزرگ نیز بازدید شده است.

 

گروه شیخ صفی الدین خانه و حرم در اردبیل

این گروه آرامگاه واقع در شهر شمال غربی اردبیل در سال 2010 به یونسکو پیوست. این مکان آرامگاه شیخ صفی الدین ، ​​رهبر عرفان اسلامی صوفی است. این بنا بین قرون 16 و 18 ساخته شده است و تلفیقی از سنت صوفیانه و ساخت سنتی ایران است. مسیر حرم از هفت قسمت نمایانگر هفت مرحله عرفان صوفیه تشکیل شده و سایر قسمتها به هشت دروازه تقسیم شده اند که نمایانگر هشت نگرش است. مناطق این امامزاده در طول سالها اهداف مختلفی از جمله کتابخانه ، مسجد ، مدرسه ، مقبره و مخزن و غیره را داشته است.

 

تبریز به دلیل موقعیت استراتژیک در امتداد جاده ابریشم ، همیشه یک مرکز تجاری مهم بوده است. بازار ، که در سال 2010 به موجودی یونسکو اضافه شد ، یکی از قدیمی ترین بازارهای خاورمیانه است. مجموعه ای از ساختمانهای آجر قرمز بهم پیوسته ، هر قسمت از این مجموعه محصول متفاوتی مانند طلا و جواهرات ، کفش یا وسایل مختلف خانگی را به می رساند. با این حال ، شاید قابل توجه ترین بخش ، بازار فرش باشد که در آن دیده می شود کسانی که در این تجارت مشغول نخ رنگ شده ، دوختن انتهای فرش گشاد و حمل دسته های فرش هستند.

 

سلطانیه

گنبد سلطانیه در قرن چهاردهم میلادی به دستور اولجایتو ، معروف به محمد خدابنده ، حاکم ایلخانی در تبریز ساخته شد. اولجایتو که به عنوان یک مسیحی تعمید یافت ، در جوانی به آیین بودا و سپس به اسلام گروید. گنبد آجری دو پوسته سلطانیه که در سال 2005 به عنوان سایت یونسکو ثبت شده است ، اکنون به عنوان مقبره وی عمل می کند. گنبد فیروزه ای سرامیکی از دور در آفتاب می درخشد و با نزدیک شدن به محل ، هشت مناره ظریف و باریک را می بینید که این هشت ضلعی را تزئین کرده اند. فضای داخلی مملو از کارهای کاملاً مفصل است که نمایانگر معماری برجسته اسلامی است.

 

سیستم هیدرولیک تاریخی شوشتر

این سیستم آبیاری باستانی که در سال 2009 به ثبت رسیده و بعنوان "شاهکاری از نبوغ خلاق" توسط یونسکو تحسین شده است ، به داریوش بزرگ در قرن 5 قبل از میلاد مسیح باز می گردد. این کانال شامل دو کانال اصلی انحرافی بر روی رودخانه کارون است که از طریق یک سری تونل ها آب شوشتر را از طریق آب تأمین می کند. آب از این تونل ها به داخل حوضچه آبشار می کند و سپس برای باغات و مناطق کشاورزی به زمین دشت می ریزد. از دیگر سازه های مهندسی این مجموعه می توان به پل ها ، سدها و آسیاب های آبی اشاره کرد. این نمونه خوبی از دانش بین النهرین در کنار تأثیر مهندسی روم است.

 

 


صنایع دستی و دکوراسیون خانه یونسکو ,گنبد ,سلطانیه ,مقبره ,پاسارگاد ,نمایانگر ,یونسکو اضافه ,کوروش بزرگ منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

تا مـرگ یک پیاله فقط راه مانده است قیمت طلا/مثقال طلا / پروژه دانشجویی این روزها.. amoode_academy جنتوموزیک | دانلود موزیک جامع ترین ترین اخبار و اطلاعات فناوری و رایانه آپیکا مجموعه هیراد رایان افزار سبک زندگی